فرش های ایرانی به عنوان یک هنر ایرانی اصیل در میان هموطنان در سراسر کشور از نام و آوازه ای خوش برخوردار است اما این هنر اصیل با این همه آوازه باز هم در میان هموطنان ناشناخته است و دلیل این امر را می توان وجود تعداد نقوش مختلف فرش که بسته به فرهنگ در هر شهر از ایران با نگاره های مختلف بافته می شود، بیان نمود که حتی هموطنان ایرانی نیز با نگاه بر آن نمی توانند از طرح های این مدل فرش اصیل ایرانی آگاه شوند. به همین جهت در باب معرفی انواع طرح فرش ماشینی دست نوشته زیر توسط گروه مشاورین و طراحان فروشگاه فرش کاشانک مهیا شده است تا شما را در این زمینه آگاه سازد و شما را با اطلاعاتی در باب انواع فرش ایرانی را بشناسید، آشنا نمایید.
انواع طرح فرش ایرانی را بشناسید
قبل از بیان و معرفی انواع طرح های فرش ایرانی لازم است تا شما را در باب تاریخچه فرش ایرانی آشنا نماییم. فرش های ایرانی از زمان دیرباز تا به اکنون در خط تولید قرار داشته اند. در گذشته این نمونه از فرش ها به صورت دستبافت که به ویژه در مناطق ایل نشین تولید می گشت با نوع الیاف طبیعی پشم حیوانات با نقوشی که در ذهن بافندگان تداعی می شد مورد بافت قرار می گرفت و این صنعت به نوعی رواج یافت که امروزه در کنار نوع دستبافت این هنراصیل ایرانی نوع فرش های ماشینی که توسط به روز ترین تکنولوژی روز دنیا بافت می شوند نیز روانه بازار گردد. پس قدمت این دسته از محصولات را می توان به زمان های خیلی دور در ایران مرتبط دانست که به نوعی این امر خود دلیلی بر محبوبیت و قدمت ایران به عنوان مهد فرش جهان شده است. شهر های مختلفی در ایران در این زمینه به فعالیت مشغول هستند که یکی از نامی ترین این شهر ها که از قدمت دیرینه نیز برخوردار است را می توان شهر فرش کاشان معرفی نمود که توانسته فرش های کاشان را به نوعی در دسته بندی اولین فرش ایرانی قرار دهد. حال که از توصیف فرش ایرانی اطلاعاتی را به دست آورده اید نوبت به آن رسیده تا شما را با انواع نقشه های فرش ایران آشنا نماییم تا با اطلاعات کامل از این مدل های اصیل به انتخابی درخور برای منازل خود دست یابید.
نقوش فرش ایرانی بسته به شهر تولید کننده آن در ایران و نوع فرهنگ و سلیقه ها متفاوت است اما در این میان هستند برخی از نقوشی که دارای اصالت طرح بوده و معمولا در شهر های مختلف مورد تولید قرار می گیرند که در باب انواع نقشه فرش ماشینی در این زمینه می توان به انواع طرح های فرش های ماشینی که در زیر بیان می گردد، اشاره داشت.
انواع طرح های فرش ماشینی ایرانی
در زمینه معرفی انواع نقوش فرش ایرانی که به ویژه در شهر کاشان به عنوان انواع طرح های فرش ماشینی کاشان می توان از آن یاد کرد را می توان به شرح زیر بیان نمود:
- نقشه فرش اسلیمی
این طرح فرش که در اصل شاخه های دورانی است با پوشش با برگ ها در ذهن درخت پر پیج و خمی را تداعی می نمایند. در معرفی یکی از انواع طرح فرش دستباف ایرانی با این نقوش می توان طرح فرش اسلیمی دهان اژدر را بیان نمود که در طراحی آن انتهای شاخه ها به دو شاخه متقارن تقسیم شده است همانند اژدهایی که دهان باز کرده باشد. نقوش گل و برگ هایی که بر رو این شاخه های اسلیمی قرار گرفته است انواع مختلفی از این محصول را روانه بازار نموده است که به ویژه در صنعت فرش بافی با ماشین آلات می توانید متنوع ترین نوع این طرح فرش ماشینی را مشاهده نمایید. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می نمایید طرح فرش 700 شانه 10 رنگ شکوه و فرش 1500 شانه گل برجسته طرح سارینا از نمونه های این نوع نقوش اسلیمی می باشند که در فروشگاه فرش کاشانک با تنوع رنگ بندی به روز ارائه می گردد.
- انواع فرش ماشینی طرح افشان
یکی دیگر از طرح های فرش ایرانی که با طراحی بدون لچک و ترنج مورد تولید قرار می گیرد و به نوعی از انواع طرح فرش ماشینی جدید به شمار می رود را می توان طرح فرش افشان معرفی نمود که توانسته از استقبال خوبی برای خرید برخوردار گردد. طراحی این گونه از محصولات در کنار نبود لچک و ترنج با نقوش پراکنده تولید می گردد که توانسته این نوع فرش را از دیگر نقوش فرش ماشینی که به صورت پراکنده طراحی می گردند متمایز سازد. در باب معرفی طرح های مختلف این نقشه از فرش می توان به مدل های این محصول با نام فرش طرح افشان سلطنتی و فرش طرح افشان شاهان و ... که در زیر مشاهده می نمایید، اشاره داشت.
- طرح های فرش ایلی
از اصیل ترین طرح های فرش ایرانی که بدون نقشه با خلق تصاویر ذهنی مورد بافت قرار گرفته است را می توان طرح فرش ایلیاتی بیان نمود که با طراحی بدون نظم از زیبایی چشمگیری برخوردار است. طرح های مختلفی از این فرش وجود دارد که معروف ترین نوع آن که امروزه نیز طراحی آن در فرش های ماشینی مورد استقبال قرار گرفته است را می توان فرش طرح ماهی بیان نمود که از اصیل ترین طرح های فرش به شمار می رود.
- فرش طرح بته جقه
طراحی این فرش با الهام گرفتن از درخت سرو صورت گرفته است. کج بودن سر بته ها دلیلی بر نام گیری این طرح فرش با نام بته جقه شده است که در اندازه های مختلف، طراحی آن در فرش دیده می شود. این طرح اصیل فرش را می توانید در طرح های مختلف و معروفی هم چون فرش بته شاخ گوزن، بته افشاری و بته ترمه و ... مشاهده نمایید.
- نقشه فرش ترکمن
طرح فرش ترکمن نیز از طرح های اصیل ایرانی در دسته بندی طرح های ایلی به شمار می رود که به صورت ذهنی نیز بافت آن صورت می گیرد. این طرح فرش نیز در انواع مختلفی از نقوش را می توانید برای خرید انتخاب نمایید که گبه فرش ترکمن نمونه ای از انواع طرح فرش ماشینی کاشان به شمار می رود که می توانید از فروشگاه فرش کاشانک آن را خریداری نمایید.
- فرش طرح تلفیقی
این دسته از طرح های اصیل که با ادغام طرح های مختلف تولید می گردند را نیز می توان از طرح های ایرانی معرفی نمود که جذابیت بالایی را برای این محصولات به همراه دارد. در باب معرفی برخی از این طرح های تلفیقی می توان به طرح فرش افشان اسلیمی و فرش 1500 شانه گل برجسته طرح مانلی اشاره نمود که از تلفیق طرح خشتی با این طرح فرش به وجود آمده است و در زیر می توانید به مشاهد عکس آن در سمت راست دست یابید، اشاره داشت.
- نقشه فرش درختی
یکدیگر از انواع فرش کاشان را می توان طرح فرش درختی معرفی نمود که از طرح های اصیل به شمار می رود. پایه طراحی این فرش از طرح های با شاخه و برگ است که در طراحی های مختلف روانه بازار می گردد.
- طرح فرش شکارگاه
این طرح فرش همچون طرح فرش درختی که تنها با طراحی درخت در فرش بافت آن صورت می گیرد با طرح های شکار و حیوانات مورد بافت قرار می گیرند که به صورت فرش ماشینی می توانید این محصول را از فروشگاه فرش کاشانک تهیه نمایید.
البته در کنار طرح های ذکر شده ، نقشه های اصیل ایرانی دیگری نیز وجود دارند که در باب آن می توان به طرح فرش شاه عباسی، نقشه فرش محرابی، محرمات و طرح فرش واگره ای و هندسی نیز اشاره داشت.
انواع طرح فرش ماشینی
حال که با طرح های اصیل فرش ایرانی و نوع بافت آن ها در انواع فرش ماشینی آشنا شده اید به راحتی می توانید با شناخت این نقوش بسته به سلیقه و در نظر داشتن سبک دکوارتیو منازل خود به خرید فرش ماشینی ایرانی با بهترین کیفیت و قیمت با متنوع ترین طرح و رنگ بندی دست یابید. در زمینه خرید این نمونه از طرح ها می توانید شرکت فرش کاشانک را برای خرید انتخاب نمایید و به صورت مستقیم و بدون واسطه به شکل حضوری و حتی آنلاین به این محصولات دست یابید.