فرش های ماشینی خصوصا اگر از الیاف نا مرغوب تولید شده باشند، مکان مناسبی را برای رشد قارچ و باکتری و انواع آلودگی فراهم می آورند. رشد میکروب ها در لابه لای الیاف بی کیفیت و نا مرغوب موجب شده تا انواع بیماری های پوستی و تنفسی و همچنین الرژی و ... بیشتر شود. طبعاتی مانند خارش، گلو درد و سوزش و تورم چشم به علت کیفیت پایین الیاف نخ خاب فرش های ماشینی در کودکان بسیار دیده شده است. این موضوع نشان می دهد توجه به کیفیت الیاف فرش های ماشینی تا چه حد می تواند مهم باشد. در کنار بیماری های احتمالی ناشی از کیفیت پایین بافته ها، پرزدهی فرش هم می تواند نگران کننده باشد. بسیاری از فرش ها و موکت ها دارای پرزدهی هستند که به علت خروج نخ های درهم تنیده خاب از محل بردگی نخ خاب، بوجود می آید. در مورد فرش های اتاق کودک یکی از ویژگی های مهم، عدم پرزدهی و عدم آلرژی زایی در کودکان است که به علت حساس بودن بدن کودکان مد نظر قرار می گیرد. حال چه بهتر است این ویژگی در تمامی فرش های ماشینی رعایت شود و هنگام خرید به عدم پرزدهی فرش های ماشینی دقت کنیم. اما آیا تا کنون در بین فرش های ماشینی، فرش های بدون پرزدهی و ضد حساسیت را دیده اید ؟
علل پرز دهی فرش های ماشینی چیست؟
یکی از مراحل تولید فرش ماشینی، مرحله آماده کردن الیاف است. در این مرحله که آهار نامیده می شود، فرش به کمک دستگاه و تثبیت حرارتی تا حد زیادی از پرزدهی فرش خواهد کاست. الیاف های بسیار بلند، عدم استفاده از آهار، شل بودن گره ها و ... احتمال پرزدهی فرش های ماشینی را بیشتر می کند.
پرزدهی در فرش های ماشینی و فرش های دستبافت امری طبیعی است اما مدت و شدت پرزدهی تعیین می کند آیا فرش بیش از حد طبیعی پرزدهی دارد یا خیر. در مورد فرش های ماشینی مدت و شدت پرزدهی به عوامل متعددی وابسته است که از مهم ترین آن ها می توان به ضخامت نخ خاب، کیفیت نخ خاب و آهار به کار رفته در بافت، ساختمان نخ که هنگام نخ ریسی مشخص می شود، نحوه اتصال نخ خاب به فرش و نوع گره ای که نخ خاب را به نخ تار و پود وصل می کند و ... اشاره نمود. در مقالاتی که در رابطه با شانه و تراکم فرش های ماشینی نوشته می شود توضیح داده ایم که فرش های ماشینی بنا بر شانه و تراکم ویژگی های خاصی دارند از جمله یکی از مهم ترین این ویژگی ها تعیین میزان پرزدهی است. هرچه شانه و تراکم بیشتر باشد گره ها فشرده تر و نخ های در هم تنیده تر خواهند بود از همین رو در فرش های ماشینی با شانه و تراکم بالا با پرزدهی کم تری روبرو هستیم.
چگونه یک فرش ماشینی بدون پرز بخریم؟
شاید تاکنون با عبارت فرش ماشینی بدون پرز روبرو شده اید اما سردرگم مانده اید که آیا این عبارات جهت تبلیغ بکار می روند و یا واقعا چنین بافته هایی وجود دارند؟ البته که هر نوع الیافی حتی الیاف آکریلیک که به عنوان بهترین نخ خاب موجود مورد استفاده قرار می گیرد، به اندازه ای پرزدهی دارد اما انجام فرآیند هیت ست تا حد زیادی از پرزدهی فرش می کاهد و پس از مدت زمان چند روزه فرش تقریبا بدون پرزدهی خواهد بود.
نوع دیگر فرش های بدون پرز، فرش هایی هستند که در آن ها نخ خاب قطع نمی شود چراکه پرزدهی از قسمتی صورت می گیرد که نخ خاب قطع می شود. گلیم فرش های نمونه بازر فرش های بدون پرز هستند. در فرش های 1200 شانه و 1500 شانه هم میزان پرزدهی تقریبا صفر است و پرزدهی تنها در چند روز اول خواهد بود. دلیل آنکه حتی فرش های ماشینی بدون پرز در چند روز اول هم پرز دهی دارند، آن است که امکان دارد پرز ها به سطح فرش و یا لابه لای گره ها بدون اتصال، چسبیده باشند و در واقع الیافی که چند روز اول شبیه به پرز از فرش جدا می شوند، پرز های اضافی هستند که به فرش تعلق نداشته از همین رو جدا می شوند.
اگر فرش مرغوب و با کیفیت را برای خانه خود خریداری کرده اید برای آنکه پرزهای اضافی فرش از آن جدا شده و فرش ماشینی بدون پرز داشته باشید کافی است:
فرش را با جارو های دستی نمناک جارو بزنید. جارو برقی باری جمع کردن پرز ها سطحی مناسب است اما جاروی نمناک برای جمع کردن پرز عملکرد بهتری دارد .
استفاده از فرچه دست هم بی تأثیر نیست. فرچه را در جهت خاب فرش حرکت دهید. دستمال مرطوب هم می تواند همانند فرچه در حهت خاب فرش حرکت داده شود و پرز های اضافی فرش را جمع کند. شامپو فرش، چسب کاغذ، کیسه حمام و ... می توانند مدت زمان پرزدهی فرش را کم کرده و ما را زودتر به فرش بدون پرزدهی برسانند. ناگفته نماند این روش برای فرش های درجه یک مناسب هستند درحالی که فرش های بی کیفیت و نامرغوب تا ماه ها پرزدهی خواهند داشت و نمی توان به کمک این روش ها یه فرش ماشینی بدون پرز رسید.
برای خرید فرش ماشینی با کیفیت و مرغوب به فروشگاه اینترنتی ساویز بافت مراجعه نمایید تا علاوه برخرید فرش با کیفیت و زیبا به قیمت مطلوب ، از سایر ویژگی های فروشگاه اینترنتی و خرید آنلاین فرش بهره مند شوید .