فرش های با تراکم بالا به دلیل نوع بافت و اندازه خاص مورد استفاده نسبت به فرش هایی که شانه و تراکم پایین تری دارند ، تفاوت های فاحشی در ظاهر و در کیفیت نشان داده اند. شانه و تراکم یکی از مهم ترین مشخصه ها در رابطه با فرش های ماشینی است. فرش هایی که در حال حاضر بهترین نوع کف پوش به حساب میآیند و بیشترین متقاضی را در بازار کف پوش ها دارند. امروزه نمی توان هیچ خانه ای را بدون وجود فرش های ماشینی تصور نمود. در این مقاله و مقالات مشابه اطلاعات مفیدی در رابطه با فرش های ماشینی در اختیار گذاشته شده است، آنچه در این مقاله بدان پرداخته ایم نازک بودن فرش های ماشینی است که در تراکم بالا تولید میشوند. با ما همراه شوید تا بدانیم چرا فرش های متراکم تر، نازک تر هستند و علاوه بر ضخامت اندک چه ویژگی های دیگری را می توان به فرش های ماشینی با شانه و تراکم بالا نسبت داد.
شانه و تراکم در فرش های ماشینی
شانه به تعداد گره هایی گفته می شود که در هر متر عرض فرش زده می شود، در حالی که تراکم به تعداد گره هایی گفته می شود که برای قرار گرفتن در هر متر طول فرش پیش بینی می شود. هرچه تعداد گره ها در عرض فرش افزایش پیدا کند، شانه بیشتر شده و هرچه تعداد گره ها در طول فرش بیشتر شود تراکم بیشتر می شود.
برخی از ویژگی ها از جمله ضخامت فرش به صورت ثابت شده ای با شانه و تراکم در ارتباط هستند؛ از جمله مهم ترین ویژگی ها که لازم است مد نظر خریداران قرار گیرد علاوه بر ضخامت زیبایی تراکم و فشردگی طرح و نقش و نگاره مقاومت دربرابر رفت و آمد و همچنین مقاومت در برابر شست و شو می باشد.
با وجود آنکه فرش های ماشینی در شانه و تراکم بالا زیبایی بیشتری دارند و زیبایی آن ها به حدی است که فرش های ۱۲۰۰ شانه، شانه و بالاتر را با نام فرش دستباف گونه یا دستبافت نما می نامیم، نمی توان ادعای کلی داشت که فرش ها با شانه و تراکم بالاتر برای تمامی فضا های خانه مناسب تر هستند. این در حالی است که بسیار توصیه می شود هنگام خرید فرش های ماشینی شانه و تراکم را متناسب با ویژگی های فضایی که قرار است فرش در آن پهن شود، انتخاب کنید و قطعا یکی از این ویژگی های مکان رفت و آمد و رابطه ای است که با ضخامت یا ارتفاع نخ خاب فرش دارد.
چرا فرش های با تراکم بالا نازک تراند؟
ضخامت فرش های ماشینی بر اساس ارتفاع نخ خاب آن ها مشخص می شود. هرچه ارتفاع نه خاب بیشتر باشد فرش ضخیم تر و هرچه ارتفاع نخ خاب کم تر باشد فرش نازک تر خواهد شد. بنا به دلایل فنی از جمله نوع الیاف و طرح و نگار هرچه فرش ماشینی دارای شانه و تراکم بیشتری باشد ارتفاع نه خاب کمتری خواهد داشت و فرش نازکتر خواهد بود. این در حالی است که فرش های ۵۰۰ شانه و فرش های ۷۰۰ شانه فرش های ضخیم و فرش های ۱۵۰۰ شانه و ۱۶۰۰ شانه فرش های کم ضخامت تر و نارک تری هستند .
البته انواع خاصی از فرش ها مانند فرش های شگی یا انواع مختلفی از فرش های فانتزی ارتفاع بالایی از ارتفاع نخ خاب را به خود می بینند. اما این فرش ها، فرش های خاص به حساب می آیند که طبیعت از ویژگی های خاص دارد.
خرید فرش با ضخامت مناسب
هنگامی که می خواهید ضخامت فرش ماشینی را انتخاب کنید چند نکته را مد نظر قرار دهید تا خرید مطلوب تری را تجربه نمایید. در گام اول تعیین نمایید که فضای خانه تا چه حد مورد تردد و رفت و آمد قرار میگیرد. فرش های ماشینی با تراکم بالا، ضخامت پایینی دارند برای مکان های کم تردد و کم رفت و آمد مانند پذیرایی مناسب هستند؛ چرا که می توانند با ظرافت و زیبایی بی نظیر خود دکوراسیون چشم نوازی برای پذیرایی فراهم کنند. این در حالی است که فرش مناسب برای جلوی درب های ورودی که رفت و آمد زیادی دارند باید ضخامت بالایی داشته باشد.
مورد مهم دیگر آن است که مقاومت فرش در برابر شست و شو سنجیده شود. فرش هایی که دارای تراکم بالا و ضخامت پایین هستند، نمیتوانند در برابر شست و شو دوام زیادی داشته باشد نسبت به فرش هایی که ضخیم به حساب میآیند
قسمت هایی از خانه که با مبلمان پر شده است و برای نشستن از مبل استفاده میکنیم، مکان های مناسبی برای فرش های با تراکم بالا و ضخامت کم به شمار میرود. در حالی که بهتر است برای فضا هایی از خانه که نرمی کف پوش مهم است از جمله اتاق خواب ها فرش با ضخامت بالا خریداری شود.
هنگام خرید هر گونه فرش ماشینی، ابتدا آگاهی خود را نسبت به محصولات تکمیل کنید و در نهایت دست به خرید بزنید. بهترین مکان برای خرید فرش های ماشینی فروشگاه های اینترنتی هستند که در کنار ده ها مزیت تنوع فرش ها را به رخ می کشند. در این فروشگاه ها می توان فرش های ماشینی متنوع در تراکم های مختلف را ببینید و پس از مقایسه آنها با اطلاع کامل از ضخامت هر کدام خرید کنید.
قیمت فرش با تراکم بالا با توجه به شانه و تراکم و نوع جنس متفاوت است.